AIOTO-traject
Terug naar home

AIOTO-traject

Wetenschap tijdens de arts VG-opleiding

Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg is aan een inhaalslag bezig!
Er zijn nu zijn er heel veel positieve ontwikkelingen op dit gebied. In de opleiding besteden we relatief veel aandacht aan wetenschappelijke kennis en vaardigheden. Naast de verplichte onderwijsmodule is het mogelijk om in je 2e jaar van de AVG-opleiding een wetenschappelijke keuzestage te volgen. Daarin kan je je kennis en vaardigheden verdiepen door mee te werken aan een onderzoeksproject binnen een onderzoeksafdeling.

Wil je ook zelf wetenschappelijk aan de slag en promoveren?

Je kunt de opleiding arts VG ook combineren met een promotieonderzoek (AIOTO traject). Daarin combineer je de opleiding met promotieonderzoek. Dat combinatietraject van opleiding en wetenschappelijk onderzoek duurt ongeveer zes jaar. We hebben regelmatig vacatures.

Wil je meer informatie? Mail het hoofd van de opleiding arts VG: avgopleiding@erasmusmc.nl of bekijk wat andere artsen over dit traject vertellen.

‘Ons onderzoek is toonaangevend, ook in het buitenland’

Arts VG is een relatief nieuw specialisme. Op het gebied van onderzoek valt nog een wereld te winnen. Aios VG Stacey Witjes en Marco van Maurik zijn verrast over de ruimte die ze krijgen om dat te doen, op hun eigen manier. ‘We lopen in Nederland echt voor.’