Aios worden
Terug naar home

Aios worden

Om te kunnen solliciteren voor de opleiding tot arts VG heb je, naast enthousiasme over het unieke specialisme,  een erkend diploma voor basisarts nodig. Het is fijn als je daarnaast ook al wat werkervaring hebt en eventueel ervaring in zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maar dat is geen harde eis. Wel is het erg belangrijk dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst.

Zo solliciteer je

Kun je die lijst afvinken? Solliciteer dan voor 1 oktober voor een opleidingsplek vanaf 1 maart in het jaar erop. Dat doe je door dit sollicitatieformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Dit formulier en de bijlagen kan je mailen naar avgopleiding@erasmusmc.nl.

Selectie en toelating

De selectiecommissie nodigt je uit voor een gesprek om te beoordelen of je aan de opleiding kunt beginnen. Dat doen we door middel van een STARR interview waarbij we je bevragen op een aantal belangrijke competenties. Word je toegelaten? Dan volgt een toewijzingsprocedure van opleidingsplaatsen. Kandidaat-aios en opleidingsinstellingen kunnen daarin hun voorkeur uitspreken. We houden zeker rekening met die voorkeur, maar kunnen plaatsing in de voorkeursinstelling niet garanderen.

Zie voor uitgebreide informatie ook het sollicitatiereglement en de plaatsingsprocedure.

Aangenomen?

Je treedt voor de duur van de opleiding in dienst bij de SBOH. Dat betekent dat je salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO SBOH zijn.
Deeltijd de opleiding volgen kan ook. Kijk op de website van de SBOH voor meer informatie.

Eerst meelopen?

Ben je nieuwsgierig naar het vak en maar wil je toch eerst een dag meelopen met een arts VG in de praktijk om zo een beter beeld te krijgen? Dat kan! Neem contact op met de NVAVG.