Opleiders
Terug naar home

Opleiders

Praktijkopleider voor aios tot Arts Verstandelijk Gehandicapten

Ben je een duizendpoot, hou je van kennis overdragen en samenwerken en wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten? Dan is de rol van praktijkopleider iets voor jou!

Voor wie?
Als opleider komt er veel op je af. Naast de competenties die je als AVG hebt, wordt er van je verwacht dat je de aios richting, ruimte en ruggensteun biedt. Dit betekent dat je duidelijk sturing geeft én op je handen kunt zitten. De kunst van goed opleiden zit in de balans hiertussen. Soms vooroplopen en leiden en op andere momenten aansluiten en volgen.

Heb je interesse?
Als praktijkopleider ondersteun je samen met de instituutsopleiders (Erasmus MC) de aios bij het ontwikkelen van competenties die vereist zijn voor een Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG). Zelf word je daarom opgeleid tot opleider volgens het competentieprofiel dat de KNMG heeft opgesteld voor opleiders. De trainingen hiervoor worden deels samen met de opleiders van de Specialist Ouderengeneeskunde gevolgd in de Schola Medica in Utrecht. In onze brochure voor AVG opleiders vind je meer informatie over de rol van AVG-opleider. Interesse? Neem contact met ons op via het contactformulier.